D en W Elektrotechniek Bel direct
0598-666 777

Zorgcommunicatiesystemen van D&W Elektrotechniek Groningen

Zorgcommunicatiesystemen moeten goed worden afgestemd op de hulpverleners en gebruikers. D&W Elektrotechniek helpt u bij het installeren van hoogwaardige zorgcommunicatie. De systemen zorgen voor duidelijkheid in een zorginstelling, waardoor er meer aandacht uit kan gaan naar de bewoners, in plaats van aan controle. Het systeem neemt de controle grotendeels over van de mens. Hierdoor kunnen mensen langer zelfstandig blijven wonen.

 

Wat is zorgcommunicatie?

Dit zijn systemen die de communicatie gemakkelijker maken in de zorgsector. Deze communicatiesystemen zorgen er voor dat er overdag en in de avonduren doelmatig en doeltreffend gewerkt kan worden. De keuze voor het systeem hangt af van de situatie en wenselijke toepassingen. Er zijn namelijk verschillende uitgangspunten en eisen. Iemand die nog zelfstandig woont, heeft andere hulp nodig dan iemand die in een verzorgingstehuis woont.

De zorgcommunicatiesystemen van D&W Elektrotechniek bieden een tweetal functies:
– Hulp in een zorginstelling
– Langere zelfstandigheid

Hulp in een zorginstelling

Zorgcommunicatie in een zorginstelling ondersteunt het personeel en de bewoner in het zelfstandig wonen in de zorginstelling. In de woning van de bewoner wordt een oproepsysteem geïnstalleerd, waar de bewoner gebruik van kan maken als er hulp nodig is. Hierdoor kunnen verplegers meer tijd besteden aan waar ze voor zijn opgeleid en krijgen de bewoners gerichte aandacht. Met zorgcommunicatie ontstaat er duidelijkheid binnen een verzorgingstehuis, ziekenhuis of psychiatrische inrichting en kunnen de verplegers zicht richten op taken waar ze voor zijn opgeleid.

Langer zelfstandig blijven wonen

Mensen willen steeds langer zelfstandig blijven wonen. Met de systemen van D&W Elektrotechniek is dat mogelijk. Een oproepsysteem kan ook geïnstalleerd worden bij mensen die nog thuis wonen. Maar ook andere systemen zorgen voor een langere zelfstandigheid en onafhankelijkheid:
Het huis geheel uitschakelen
Met een afstandbediening/smartphone is het mogelijk het hele huis uit te schakelen. De elektronische apparaten worden uitgeschakeld, lichten uitgezet en verwarming lager gezet.
Looprouteverlichting
Onder het bed bevindt zich een sensor die geactiveerd wordt zodra er iemand uit bed stapt. De weg naar het toilet wordt hierbij met verlichting aangegeven. De verlichting is niet fel, dus een mogelijke partner wordt er niet wakker van.
Paniekknop
Met de paniekknop kan er gemakkelijk en snel hulp ingeschakeld worden. Ook kan een dergelijke knop de verlichting in het huis in één keer inschakelen.

De instellingen van de zorgcommunicatiesystemen zijn gemakkelijk aan te passen. Ook kunnen er gemakkelijk uitbreidingen geïnstalleerd worden. Domotica, inbraakpreventie en toegangscontrole zijn hier een voorbeeld van.

Rol van de overheid

De overheid stimuleert de zelfstandigheid van personen die extra hulp nodig hebben, voornamelijk op het gebied van wonen en zorg. D&W Elektrotechniek haakt hierop in door zorgcommunicatie op maat te leveren. Hierdoor kunnen mensen langer genieten van hun zelfstandigheid. Daarnaast is zorgcommunicatie ondersteunend aan verzorgend personeel.

 

Wilt u meer informatie of wilt u een afspraak maken met D&W Elektrotechniek? Neem dan contact met ons op.